EXPOSITIES

Expo: Art Jacobs op zondag 21 april

Er komen op zondag 21 april een aantal bijzondere momenten in mijn leven samen: ik word eindelijk zo oud als ik er al jaren uitzie: 50 jaar. Daarnaast bestaat mijn galerie 12.5 jaar en heb ik besloten de naam van de galerie te gaan veranderen in Art Jacobs. De naam Galerie de Kunstkop is jarenlang een geuzennaam geweest waarmee ik mij heb willen verzetten tegen de elitaire en zelf ingenomen kunstwereld. Ik geloof echter ten aller tijden in de heilzame kracht van verandering en daarbij hoort ook een naamsverandering. Bovenal word ik het zat om in Delft op straat nageroepen te worden: "Hee, daar heb je de Kunstkop". De kern van mijn galerie, mijn kunstenaarschap zelf, zal natuurlijk nooit veranderen en bezoekers blijven welkom om over mijn schouder mee te kijken.

Vinyl icoon DJ Roccalberti zal de plaatjes draaien, wethouder Bas Vollebregt heeft zich bereid getoond de expositie te openen en wat helaas nooit zal veranderen is de aanwezigheid van de kunstenaar met zijn quasi grappige kletspraatjes over zijn nieuwste werken. Hopelijk zie ik u op zondag 21 april om afscheid te nemen van een tijdperk en een nieuw tijdperk in te luiden.

==============================================================

Expo: Een Hart van Goud zaterdag 29 juni - zaterdag 20 juli

Ik heb altijd al een bijzondere band gehad met de Gouden Eeuw. De Gouden Eeuw was 15 jaar geleden mijn leerschool en vormde de start van mijn galerie. Mijn variaties op het meisje met de parel, zoals met gasmasker, beugel of bierpul zijn in de vorm van mini-arts de hele wereld over gegaan. Humor bleek daarbij een woordeloze taal die internationaal door alle culturen begrepen werd. Tijdens de expositie Hart van Goud in zijn eigen galerie zal ik mijn interpretatie op het verleden geven met enkele bijzondere schilderijen en laten zien dat heden en verleden soms naadloos in elkaar kunnen overlopen. Daarnaast zullen enkele foto’s van Monique Roodenburg te zien zijn. De belangstelling voor deze Delftse fotografe neemt stormenderhand toe. Haar eigenzinnige en prachtige werk toont verwantschappen met de verfijnde portretten uit de Gouden Eeuw

==============================================================

Expo: Afscheidsreceptie voor het Bergse Bos 01/02/2019

Op 1 februari gaat een flink deel van mijn geliefde Bergse Bos tegen de vlakte om plaats te maken voor de doorgetrokken A13-A16. Het mooie en lommerrijke park moet plaatsmaken voor een pretpark van auto's, vrachtwagens, fijnstof en asfalt. Andere bomen zullen massaal omgehakt worden om ironisch genoeg “nieuw groen een kans te geven”, aldus de projectontwikkelaars. Ik heb er talloze vlotten en hutten gebouwd en vele dagen, avonden en zelfs nachten doorgebracht. Onder het genot van een glas wijn en omgeven door kunstwerken die op deze treurige gebeurtenis geïnspireerd zijn kunnen bezoekers op zaterdag 26 januari voor de laatste maal herinneringen ophalen aan het lommerrijke Berge Bos. De informele expositie blijft hangen tot en met zaterdag 2 februari. De bomen van het Bergse Bos zijn helaas een kortere levensduur beschoren.

Vriendelijke groeten,

René
Art Jacobs
Nieuwe Langendijk 10
2611 VK in Delft
Tel: 06-46478874
renejacobs@planet.nl
www.renejacobs.nl

=============================================================

Expo: INTERVENTIONS: Simon Carmiggeltschool vs Rene Jacobs.

In februari 2018 brachten de kinderen van de Simon Carmiggeltschool in Delft een bezoek aan Galerie de Kunstkop. Waar ik vooral onder de indruk was van de gedisciplineerde en oprechte geestdrift van de kinderen, waren de kinderen vooral onder de indruk van het Meisje met Gasmasker naar het meesterwerk van Vermeer en de 19e -eeuwse boerderijtjes die omgetoverd waren in een Mac Donalds. Het heeft ertoe geleid dat alle 120 kinderen van groep 3 tot en met 8 een werk hebben gemaakt dat geïnspireerd is op mijn Intervention stijl. Een geweldige eer die ik graag met een breder publiek wil delen. Daarom zullen de beste kunstwerken van de leerlingen op zaterdag 19 mei tentoongesteld worden in mijn galerie vanaf 16:00. Mijn eigen Interventions (oude schilderijen waar ik de huidige tijd aan toe heb gevoegd) hangen aan de muur er tegenover. Kunt u met eigen ogen zien of deze belegen meester niet allang is ingehaald door dit bruisend talent. Er is een groep getalenteerde kindere, de oude meester zelf is er ook en er is kinderchampagne voor alles onder de 18 of voor wie nog moet rijden. U bent van harte welkom!

=============================================================

Expo: "Oranje Boven!" op zaterdag 21 april 2018

Hij wel, en zij ook! Maar jij niet. Nooit. Heb je er ook ieder jaar zo de balen van dat Nederland jaarlijks bedolven raakt onder een stortvloed van lintjes maar dat deze royale regenbui jou altijd overslaat? Dan is de expositie "Oranje Boven!" op zaterdag 21 april van 15:00 tot 18:00 je kans. Iedere bezoeker krijgt namelijk een lintje op de borst gespeld door Willem Alexander himself. Kan jij ook weer met je kin omhoog naar je lagere school reünie.

Beeldend kunstenaars Wilma Keizer en Rene Jacobs hebben zich in het verleden regelmatig laten inspireren door het Koninklijk Huis en zullen enkele van hun Koninklijke Kunstwerken tentoonstellen. Daarbij komen zowel de huidige als de vroegere generaties Oranjes aan bod. Er is oranjebitter, er zijn oranje tompoezen en de kunstenaars zullen de komende maanden overvloedig onder de zonnebank liggen voor een gepaste kleur.

Hopelijk zien wij u op zaterdag 21 april. De expositie loopt door tot zaterdag 28 april. Ook op vrijdag 27 april, Koningsdag, zal de galerie geopend zijn.

=============================================================

Expo: "Galerie de Kunstkop 10 jaar" op zaterdag 17 juni.

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Galerie de Kunstkop zijn deuren opende. Deze mijlpaal kan ik uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom wil ik u van harte uitnodigen op zaterdag 17 juni vanaf 14:00 om met mij het glas te heffen tijdens een feestelijke expositie.

Naast enkele hoogte- en dieptepunten uit het verleden zijn enkele van mijn nieuwste kunstwerken te zien. Het lijkt erop dat ik terug keer bij de stijl waarmee het ooit allemaal begon: het landschap. Bovendien heb ik mijn galerie gepimpt en voorzien van een kek nieuw kleurtje en enkele zelf gemaakte meubels. Daarnaast vieren we de start van mijn nieuwe webshop: www.mini-arts.nl.

Er is muziek, er zijn hapjes en drankjes en geen expositie van Galerie de Kunstkop is compleet zonder het obligate en zelfingenomen geklets van de eigenaar zelf. Kortom, u bent van harte welkom op zaterdag 17 juni 2017 vanaf 14:00.

==============================================================

Expo: "VERMIN OF MEER" op zaterdag 9 april 2016 in Galerie de Kunstkop

Naar aanleiding van de komst van het Straatje van Vermeer heeft Delft 2016 uitgeroepen tot het ”Jaar van Vermeer.” Geen kunstenaar in Delft heeft zich meer door Vermeer laten inspireren dan René Jacobs. In de tien jaar dat hij schildert in Galerie de Kunstkop heeft hij meer dan 100 bewerkingen gemaakt en verkocht. Het straatje kon daarbij niet achterblijven. René Jacobs toont het straatje in al zijn vergane glorie: leegstand, rotzooi en uitverkoop. Deze en andere bewerkingen van Vermeer kunt u zien tijdens de expo Vermin of Meer in Galerie de Kunstkop op zaterdag 9 april 2016 vanaf 14.00.

Ditmaal is er een gastrol voor het werk van beeldend kunstenaar Michael Burgers uit Voorburg die sinds 2014 de weg timmert met BIMU Art. Er blijken opvallende raakvlakken tussen deze eigenzinnige en kleurrijke kunstenaars.

Er wordt de Parel van Delft geschonken, het nieuwste speciaalbier uit Delft, er is muziek en liefst twee kunstenaars die daar bovenuit proberen te schreeuwen. Kortom, u bent van harte welkom op zaterdag 9 april vanaf 14:00. Meer informatie is te vinden op de website www.galeriedekunstkop.nl. Galerie de Kunstkop is geopend donderdag en vrijdag van 10:30 tot 17:30 en op zaterdag van 11:00 tot 17:00.

==============================================================

WHITE OUT op vrijdag 6 november in Galeri de Kunstkop

Een whiteout is een meteorologisch verschijnsel dat je normaal gesproken alleen in de poolcirkel aantreft. Door diffuus zonlicht en sneeuw lijken contrasten en schaduwen te verdwijnen en ontstaat een surrealistische, volkomen witte wereld zonder horizon. Tijdens de Museumnacht Delft zal Galerie de Kunstkop eruit zien als een whiteout met werken van Peter Dejong, Rik van Hazendonk, Govert van der Heijden, Rene Jacobs, Ton Kalishoek, Wilma Keizer, Suzanne Liem, Mac Hague, Remigius, Dick Peeters, Henk Jan Sanderman, Birgitta Sundstrom Jansdotter en Syncman waarin wit de hoofdrol opeist. De vloer van de galerie zal voor de gelegenheid vol gestort worden met kunstsneeuw. Dichteres Ramona Maramis verruimt de blik met een bloemlezing toepasselijke gedichten.

==============================================================

"VERMIN OF MEER " op vrijdag 6 november vanaf 20:00 in het Vermeercentrum

Sinds de opening van zijn atelier annex galerie de Kunstkop heeft beeldend kunstenaar Rene Jacobs een bijzondere fascinatie gehad voor het werk van Johannes Vermeer. In minder dan tien jaar tijd heeft hij meer dan 100 werken gemaakt en verkocht die geïnspireerd waren op het werk van Vermeer. Vrijwel iedere Delftenaar zal inmiddels wel een van zijn bewerkingen onder ogen hebben gekregen. Het meest bekend is waarschijnlijk zijn meisje met beugel, naar het Meisje met Parel. Het schilderij was voorzien van een echte beugel van metaal en gesmolten lood om het werk naar eigen zeggen van een bite te voorzien. Verder waren er versies met ooglapje, met gasmasker, zichten op Delft met frietkraam, straatjes van Vermeer met dames van lichte zeden... Maar de fascinatie van Rene Jacobs is niet beperkt gebleven tot deze humoristische kunstwerken alleen. Naarmate de jaren vorderden dook hij dieper in het werk van Vermeer om dit vervolgens op steeds abstractere manier weer uit te beelden. Daarbij gebruikte hij blokjes sloophout of sjablonen van de letters J.o.h.a.n.n.e.s. .V.e.r.m.e.e.r. of verf die volledig weggeveegd is. Naarmate hij dieper in het werk van Vermeer doordrong is het mysterie achter de schoonheid alleen maar toegenomen. Het Vermeercentrum Delft op de Voldersgracht 21 toont op vrijdag 6 november tijdens de Museumnacht de hoogtepunten van een tienjarige queeste naar het werk van Vermeer met de tentoonstelling Vermin of meer". Om deze tentoonstelling te bezoeken zult u een passe-partout nodig hebben.

==============================================================

MIXED ZONE op Zondag 13 September vanaf 14:00

Galerie de Kunstkop zal op zondag 13 september tonen als een MIXED ZONE van diverse stijlen. Ik ben afgelopen half jaar productiever geweest dan ooit en heb een keur aan oude landschapjes onder handen genomen om ze met een schok in de huidige tijd te zetten. Ons mooie polderlandschap lijkt steeds meer onder de voet te worden gelopen door Vinex wijken, snelwegen, hoge snelheidslijnen, bedrijven terreinen en industrie. Tijdens mijn wekelijkse fietstocht van en naar Delft heb ik met eigen ogen dit landschap wordt opgeslokt. Om aan mijn woede en frustraties uiting te geven heb ik oude schilderijtjes van landschappen opgekocht en daar de monstruositeiten van de huidige tijd ingeschilderd. Het resultaat is een unieke serie landschappen die sommigen van ons met weemoed zullen vervullen maar bij de meesten een brede lach van herkenning op het gezicht zullen toveren. Zelden eerder heb ik met zoveel bezieling en inspiratie gewerkt aan deze serie therapeutische kunstwerken.

Daarnaast zal het werk "No More satisfaction in 015" getoond worden, een groot mixed media schilderij die de misere van Delft wordt samengevat. Het werk haalde in de zomer alle kranten in Delft, inclusief de voorpagina van het AD.

Tenslotte zullen enkele onbegrijpelijke en vrijwel onverkoopbare abstracte werken getoond worden die gemaakt zijn van oude gebruiksvoorwerpen. Jan Schoonhoven meets Piekfijn. Hapjes en drankjes zijn gelukkig nooit ver weg en vinylicoon DJ Roccalberti zorgt met zijn '45 toeren plaatjes uit de jaren vijftig dat de stemming erin blijft.

Galerie de Kunstkop is gevestigd op de Nieuwe Langendijk 10 in Delft en is de galerie en atelier van beeldend kunstenaar René Jacobs uit Rotterdam. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.galeriedekunstkop.nl.

=============================================================

"We zijn weer thuis" in het Prinsenkwartier op zondag 15 februari 2015 .

Op zondag 15 februari vanaf 15:00 exposeer ik samen met Riëlle Beekmans, Ans de Groot, Erik van Katwijk, Jos Poeder en Jaco van der Vaart in het nieuwe onderkomen van kunstencentrum Kadmium: Het Prinsenkwartier. Het schitterend verbouwde Prinsenkwartier is gelegen op het Agathaplein 4 in Delft. Vroeger was Museum Nusantara gehuisvest in dit voormalige klooster, er tegenover ligt Museum Prinsenhof Delft waar Willem van Oranje in 1584 is vermoord. Het is kortom een plek waar de historie voelbaar is.

De tand des tijds is ook zichtbaar in mijn meest recente werk. Steeds vaker gebruik ik bestaande, soms zelfs antieke landschapjes die ik met een kleine ingreep terugbreng naar de tegenwoordige tijd. De vooruitgang lijkt niet te stoppen en het rustieke landschap wordt overweldigd door Vinex wijken, fly-overs, reclameborden en landingsbanen. Wat rest is een geheel nieuwe beleving van het begrip “thuis”. Ik heb mijn inspiratie opgedaan tijdens mijn wekelijkse fietstochten van Rotterdam naar Delft, waar ik met lede ogen heb moeten toezien hoe de laatste restjes polderlandschap zijn opgevreten door zielloze bedrijventerreinen en boerderettes.

U bent van harte welkom op zondag 15 februari vanaf 15:00 in het Prinsenkwartier op het Agathaplein 4 in Delft.

==============================================================

"Kind of Blue" in Galerie de Kunstkop op vrijdag 24 oktober 2014

Is je leven net zo verregend als de afgelopen zomer? Begrijpt niemand je of erger nog, begrijpt iedereen je? Heb je het karma van een overleden kamerplant? Kortom, voel je je kind of blue? De enige remedie deze herfst is het bezoeken van de groepsexpositie "Kind of Blue" op vrijdag 24 oktober in Galerie de Kunstkop tijdens de Museumnacht Delft. Met werken van Birgitta Sundström Jansdotter, Camiela Waringa, Peter Dejong, Remigus, Rik Hazendonk, Suzanne Liem, Syncman, Wilma Keizer en Rene Jacobs waarin de kleur blauw een hoofdrol opeist. De blues van singer/songwriter Ivo Bernard zal je raken tot in je ruggenmerg. Om deze unieke expositie te bezoeken moet je een passe-partout kopen voor de Museumnacht Delft.

==============================================================

Oranje: glorie en gemiste kansen vanaf 12 juni tot woensdag 9 juli...

Het zal u niet zijn ontgaan: vanaf donderdag 12 juni gaat het wereldkampioenschap voetbal van start en breekt in Nederland de beruchte oranjegekte weer uit. Ook Galerie de Kunstkop kan zich er niet aan onttrekken. Voetbal en desillusie lijken zeker in Nederland hand in hand te gaan. Zelden komen nooit onbeantwoorde dromen en geknakte ego's duidelijker naar voren dan tijdens het WK. Voetbal en oranje zijn dan ook regelmatig terugkerende thema's in het werk van Rene Jacobs en hij zal zijn galerie vullen met enkele toepasselijke werken. De expositie duurt zolang Oranje in Brazilie verblijft. Volgens de 16 miljoen bondscoaches van Nederland moet u er snel bij zijn want na 11 dagen zou deze expositie wel eens voorbij zijn.

==============================================================

FRINGE, KLEIN KUNST IN DE KUNSTKOP op vrijdag 6 en zaterdag 7 juni

Op vrijdag 6 juni en zaterdag 7 juni zullen diverse muzikanten, toneelspelers en cabaratiers optreden in Galerie de Kunstkop tijdens Fringe Delft. Fringe is een theaterfestival dat geïnspireerd is op het megafestival in Edinburgh. Alle voorstellingen vinden plaats op onverwachte plekken in de binnenstad, dus niet in het theater zelf. De voorstellingen zijn gratis te bezoeken. De voorstellingen in mijn galerie zullen zich afspelen tegen een bijzonder decor, dat ik vorig jaar in opdracht heb gemaakt voor Pieter Verhulst. Het is niet alleen het grootste kunstwerk dat ik ooit heb gemaakt, het lijkt tevens geschapen voor deze gelegenheid.

Dit is het programma: vr 06-06-14 om 19:15 uur - Arie Vuykvr 06-06-14 om 20:00 uur - theater draadvr 06-06-14 om 20:45 uur - Ivo Bernardvr 06-06-14 om 21:30 uur - theater draadvr 06-06-14 om 22:15 uur - Ivo Bernardza 07-06-14 om 14:00 uur - nickenikza 07-06-14 om 14:45 uur - writersdayza 07-06-14 om 15:30 uur - nickenikza 07-06-14 om 16:15 uur - Delftse Toneelvereniging De Flits

==============================================================

Expositie: Interventions op zondag 13 april vanaf 14:00

Regelmatig struin ik vuilnisbakken, marktplaats en antiekmarkten af op zoek naar voorwerpen die een tweede leven verdienen. Deze levenslange obsessie heeft uiteindelijk geleid tot de expositie “INTERVENTIONS”. Schoolplaten, oude schilderijtjes, zwartwit televisies en buizenradio’s,  ik heb ze gebruikt als uitgangspunt en vervolgens een draai gegeven en daarmee nieuw leven ingeblazen.

Vanzelfsprekend is mijn humor daarbij niet verloren gegaan. De kunstwerken laten tevens zien dat oude voorwerpen een ziel kunnnen hebben en met een kleine ingrepen ook iets over het heden kunnen vertellen.

Er zijn hapjes en drankjes, de kunstenaar oogt zelf ook als een afgedankt voorwerp uit het verleden en de Rotterdamse DJ Roccalberti brengt u helemaal in euforische staten met zijn opzwepende en laagdrempelige 45 toeren plaatjes uit de jaren vijftig.

==============================================================

Expositie: IN NATURA in Galerie de Kunstkop op vrijdag 25 oktober.

Vrolijke nieuwjaarsduikers met Unoxmutsen in de ijszee, badmintonspelende tokkies in de Rimboe, oermensen met een barbecue in de jungle… vroeg of laat verwordt de natuur tot een onderdeel van het pretpark als de mens er eenmaal is neergestreken. Met zichtbaar plezier heb ik mijn artistieke en humoristische talenten gebotvierd op het thema In Natura .

Tijdens de Museumnacht Delft op vrijdag 25 oktober zal vanaf 21:00 mijn nieuwe tentoonstelling worden geopend. Het Delftse duo Olmo & Channa (oa bekend van hun lied: “The Tiny Kaiser”) geeft een optreden en demonstreert hoe puur natuur muziek kan zijn.

Om die avond mijn galerie te bezoeken heeft u een passe-partout nodig. U kunt die avond bij mij in de galerie een passe-partout kopen voor 10 euro. Van 04/10 t/m 24/10 kost een passe-partout 8 euro. Met een passe-partout heeft u niet alleen toegang tot mijn expositie maar de gehele binnenstad van Delft bruist van de culturele activiteiten die een bezoek meer dan waard zijn. U kunt de expositie ook op een andere dag gratis bezoeken, op een van mijn reguliere openingstijden.

In ieder mens schuilt een oermens, ontmoet hem tijdens de Museumnacht in Galerie de Kunstkop. Meer informatie is te vinden op www.galeriedekunstkop.nl.

==============================================================

Expositie: Face-to-Face Meeting in Ruimte Remmelink, zaterdag 14 september.

Op zaterdag 14 september exposeer ik een aantal portretten in Ruimte Remmelink op de Voorstraat 14 in Delft. Deze expositie zal in het teken staan van portretten en omvat een verzameling mixed media van 13 kunstenaars. Hierdoor wordt er voor zowel de bezoekers als de kunstwerken een 'Face-to-Face Meeting' gecreëerd. Speciale aandacht gaat uit naar de Vlaamse schilder Phillippe Robeyns, met een serie portretten in olieverf.

Meer infomatie is te vinden op de website: www.ruimteremmelink.nl

==============================================================

Expositie: Holland Art Exhibition, edition Ibiza 2013 op zaterdag 7 september

Van zaterdag 7 september tot maandag 30 september zijn een aantal werken van mij te zien bij de Holland Art Exhibition, edition Ibiza 2013. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door Galerie Artipico en toont enkele werken van vooraanstaande nederlandse kunstenaars.

Meer informatie is te vinden op: www.ibizaartexhibition.com.

==============================================================

Extra opening Kermis in de Kunstkop op vrijdag 24 mei

Wegens de grote belangstelling en de vele mensen die in verband met de meivakanties niet konden komen hebben we besloten alle kunstwerken van de expositie: “Kermis in de Kunstkop” nog eenmaal tentoon te stellen op vrijdag 24 mei van 12:00 tot 19:00. Suzanne Liem en Rene Jacobs hebben de afgelopen jaren vele kermissen in Delft en omgeving afgestruind bezocht. De foto’s die Suzanne maakte en de schilderijen van Rene zullen nog een maal samen te zien zijn in galerie de Kunstkop. Bij de expositie hoort een catalogus. De suikerspinmachine is helaas opgedoekt maar voor de kleine bezoekers is er nog wel een gratis lolly.

Hopelijk zien wij u op vrijdag 24 mei. Meer informatie kunt u vinden op www.galeriedekunstkop.nl of www.suzanneliem.com.

==============================================================

Expositie: Kermis in de Kunstkop op zondag 21 april.

Fotograaf Suzanne Liem en beeldend kunstenaar René Jacobs organiseren op zondag 21 april 2013 in Galerie de Kunstkop een bijzondere duo expositie. Al geruime tijd zijn Suzanne en René gefascineerd en geïnspireerd door de kermis. Gewapend met de camera hebben zij in 2012 gezamenlijk enkele kermissen in de omgeving van Delft bezocht. Tijdens de expositie “Kermis in de Kunstkop” zullen enkele foto’s van Suzanne en schilderijen van René Jacobs getoond worden die geïnspireerd zijn op het vrolijke en typisch Nederlandse fenomeen Kermis. Met deze expositie zal duidelijk worden dat humor, menselijkheid en de fascinatie voor het zwarte randje het werk van René en Suzanne binden. De kermis biedt letterlijk en figuurlijk voor iedereen lichtjes in de duisternis.
 
Geheel in stijl zal er tijdens de expositie een suikerspinautomaat staan om de kleine en grote bezoekers te voorzien van deze voor de kermis zo kenmerkende lekkernij. Niet toevallig zal vanaf 26 april de Delftse Koninginnekermis haar vleugels uitslaan op de Paardenmarkt. In de galerie zijn kortingsbonnen beschikbaar voor alle bezoekers. Beide kunstenaars zullen tijdens de opening aanwezig zijn. Meer dan voldoende redenen om op zondag 21 april vanaf 14:00 de expositie “Kermis in de Kunstkop” te bezoeken in Galerie de Kunstkop op de Nieuwe Langendijk 10 in Delft. De expositie duurt tot en met zaterdag 11 mei. Meer informatie is te vinden op www.galeriedekunstkop.nl of www.suzanneliem.com.

==============================================================

Expositie: Made in China IV op zondag 30 september 2012.

Sinds 2005 stuur ik regelmatig ontwerpen van kunstwerken naar China. Een team kunstenaars aldaar schildert deze ontwerpen op doek en stuurt ze terug naar Delft. Ze worden gesigneerd met de naam van mijn galerie. Mijn roemruchte bewerkingen van het Meisjes met Parel zijn hiervan het bekendste voorbeeld.

Onlangs heb ik voor het eerst mijn kunstenaars in China bezocht. Het was een onvergetelijke  en inspirerende reis, een buitenaardse ervaring voor een ras-Rotterdammer die het Hofplein als de navel van Moeder Aarde ziet. Nooit eerder ben ik zo warm en gastvrij onthaald als in Xiamen. De reis heeft mij geïnspireerd tot een
aantal bijzondere kunstwerken, die te zien zullen zijn tijdens de expositie Made in China IV. Ook heb ik enkele reproducties en een klassiek bloemenschilderij meegenomen uit China.

U bent van harte welkom op zondag 30 September vanaf 14:00. Hopelijk kan ik
 u ontvangen met dezelfde gastvrijheid die ik in China ben tegen gekomen.

==============================================================

Car Art festival 2012

opening zaterdag 8 september, 13.00 uur
id11 werkt dit jaar samen met het Car Art festival in Delft en draagt zorg voor de beeldende kunst met meer dan 40 kunstenaars. Car Art is een multidisciplinair festival waarbij de auto, of onderdelen hiervan, in zijn letterlijke of meest geabstraheerde vorm de inspiratiebron vormen. Car Art vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 september bij Lijm & Cultuur in Delft. Wethouder cultuur Milène Junius zal op zaterdag 8 september om 13.00 uur op gepaste wijze het festival open.

Car Art nieuw en bestaand werk. Er zijn door id11 zeven kunstenaars uitgenodigd die een maand voorafgaand aan het festival, bij de Kabelfabriek, aan de overkant van de Schie, een nieuw werk hebben gemaakt speciaal voor Car Art 2012. id11 heeft daarnaast
25 kunstenaars en initiatieven uitgenodigd om bestaand werk te exposeren tijdens Car Art, waaronder drie werken van mijzelf. Er zijn zo’n 40 werken te zien, horen en te beleven; van schilderijen, tekeningen tot sculpturen en objecten, van performances, interactieve installaties tot video- en geluidskunst.

Car Art Shorts
Deze editie van het festival heeft id11 korte films en animaties geselecteerd voor Car Art Shorts, die doorlopend gepresenteerd worden in de CineBus.

expositie tijden
zaterdag 8 septeber 13.00 - 23.00 uur
zondag 9 september 13.00 - 21.00 uur (tot 14.00 uur gratis entree)
locatie: Lijm & Cultuur
Rotterdamseweg 270
2628 AT Delft
==============================================================

Galerie de Kunstkop kleurt Oranje 2012

De oranjekoorts die Nederland langzamerhand in zijn greep heeft gekregen is nu ook doorgedrongen tot Galerie de Kunstkop. Tijdens het Europees Kampioenschap zal beeldend kunstenaar René Jacobs enkele werken tonen die geïnspireerd zijn op het Nederlands Elftal, Nederland en de Oranjes. René omschrijft zijn werk als de portretten van kleine mensen die zich groot proberen te houden. Dit centrale thema lijkt naadloos toegesneden op de verrichtingen van het Nederlands Elftal, het Koninklijk huis en het Oranjelegioen. .

Bezoekers van Galerie de Kunstkop ontvangen tijdens het EK 10% korting op alle kunstwerken waarin Voetbal, Oranje of de Koninklijke familie een hoofdrol spelen.

==============================================================

Dutch Art Exhibition on Monday 30 april 2012 in Doha, Qatar.

The Dutch Art Exhibition, hosted by Sheraton Doha Hotel in Qatar will present Dutch leading contemporary artists. The Dutch Business & Art Event is organised in conjunction with the Embassy of the Kingdom of the Netherlands.

Delft is the place of birth of well known Dutch painter Johannes Vermeer from the 17th century. By a remarkable coincidence my atelier is located on exactly the same spot as the studio of Vermeer used to be. This has inspired me to make many variations on the well known theme of the Girl with the Pearl Earring.

Especially for the exhibition in Doha Qatar I have made a large painting of the girl with the pearl earring. At closer look the painting consist entirely of the letters “J.O.H.A.N.N.E.S. .V.E.R.M.E.E.R.” and the figures “1632 -1675”, the year when Vermeer was born and the year he died. This effect was reached by using small punches with letters and figures, which have been dipped in oil paint before pressing them onto the canvas. I have focused on capturing the famous light of Vermeer. I have used several 24 carat gold leafs to create this spectacular, pointillistic interpretation of Vermeer’s Masterpiece.

The VIP Evening opens on Monday 30 April 2012 at the Sheraton Doha Hotel, on the occasion of the birthday of the Dutch Queen Juliana..This evening is by invitation only, if you would like to be added to our guest list please contact me. The art exhibition & business event runs from 30 April to 19 May 2012. More information can be found on www.dutchartexhibition.com.

==============================================================

EXPOSITIE ""12" met werk van DVJ SYNCMAN op zondag 18 maart 2012

In Galerie de Kunstkop is op zondag 18 maart vanaf 14:00 werk te zien van DVJ Syncman tijdens de expositie “12”. Het intrigerende werk van Syncman laat zich omschrijven als een hypermoderne combinatie tussen Pop Art en Lucid video. Syncman omschrijft zijn werk als Motion in Control. Bewegende beelden van menselijke vormen worden bevroren. Deze videostills worden vervolgens op dibond gedrukt en voorzien van een acrylaatlaag. In totaal zullen er 12 kunstwerken te zien zijn, die allemaal in een gelimiteerde oplage van 12 te koop zijn. Tevens kunt u ieder kunstwerk in ieder gewenst formaat uitkiezen. Bovendien zal er een spectaculaire demonstratie zijn van zijn videowerk met behulp van een videobril . Meer informatie kunt u vinden op www.syncman.nl.De expositie zal te bezichtigen zijn tot en met zaterdag 24 maart. U bent van harte welkom op zondag 18 maart vanaf 14:00 in Galerie de Kunstkop.

==============================================================

Expositie: GALERIE DE KUNSTKOP BESTAAT 5 J AAR ! op vrijdag 28/10/2011

Tijdens de Museumnacht Delft op vrijdag 28 oktober is het op de kop af precies vijf jaar geleden dat ik voor het eerst de deuren van mijn galerie annex atelier opende. Reden genoeg voor een spetterend feest in de galerie tijdens de Museumnacht! In een grote overzichtstentoonstelling zullen enkele hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar te zien zijn. Boeiend is om mijn ontwikkeling te zien, gaandeweg maak ik steeds beter gebruik van de moderne technieken die tot mijn beschikking staan.Wat niet is veranderd zijn mijn thema's. Bijna altijd staan kleine mensen die zich groot proberen te houden centraal. Als mijn werk je boeit, mag je deze tentoonstelling niet missen.

De Rotterdamse cultfiguur dj Dandy Dave zal u tijdens uw bezoek aan de galerie in euforische staat brengen met zijn gooi-en-smijt drive-in discotheek. Laagdrempelige, ophitsende en hieper-obscure 45 toeren plaatjes uit de jaren vijftig en zestig zullen zorgen voor een oerknal.

Om toegang te krijgen tot deze tentoonstelling is het noodzakelijk om een passe-partout te kopen voor € 8 ( op de avond zelf € 10). Een passe-partout geeft toegang tot alle andere musea, galeries, rondvaartboten, tuktuks en de afterparty tijdens de Museumnacht Delft op vrijdag 28 oktober. Voor meer informatie over de verkoop verwijs ik naar de website: www.museumnachtdelft.nl.

==============================================================

Openingsexpositie: "GALERIE DE KUNSTKOP 2.0" op zondag 5 Juni 2011

Galerie de Kunstkop is verhuisd naar de Nieuwe Langendijk 10 in Delft. De nieuwe locatie is een strakke en inspirerende ruimte die meer in het centrum van Delft ligt. Dit heugelijke feit wordt gevierd met de feestelijke openingsexpositie "Galerie de Kunstkop 2.0" op zondag 5 Juni vanaf 14:00.

Een nieuwe plek vraagt om een nieuwe stijl. De computer is steeds meer een verlengstuk van mijn creativiteit geworden, zoals mijn penselen dat zijn. Delen van de ontwerpen die ik in de computer maak laat ik tegenwoordig op doek drukken. Daar schilder ik vervolgens over heen. Het resultaat is een fascinerend en modern kunstwerk, vol levendige en geestige details, waarin kleine mensen die zich groot proberen te houden een hoofdrol spelen. Wat als vanouds is gebleven zijn de hapjes en drankjes, de muziek en het oeverloos geouwehoer van de kunstenaar zelf.

U bent van harte welkom op zondag 5 Juni vanaf 14:00 op mijn nieuwe adres. Hou er rekening mee dat het in de binnenstad druk kan zijn omdat ook de Mooiweer spelen worden georganiseerd. U kunt het beste parkeren in de Koepoortgarage, die op 2 minuten lopen van mijn galerie ligt.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Vriendelijke groeten,

Galerie de Kunstkop
Nieuwe Langendijk 10
2611 VK in Delft
Tel: 06 46478874
info@galeriedekunstkop.nl
www.galeriedekunstkop.nl

 

==============================================================

EXPO: "3x Jacobs"

Op zaterdag 8 Januari 2011 om 14:00 heb ik een soloexpositie "3x Jacobs" in Kunsthuis 18 in Naaldwijk. Kunsthuis 18 is het kloppend hart van cultureel Naaldwijk en vierde onlangs haar 10 jarig bestaan. Ik heb gekozen om tijdens deze expositie een drietal elementen van mijn kunstenaarschap naar voren te brengen. Allereerst het tragisch realisme met daarin mijn zo kenmerkende humor. Daarnaast zijn er de kunstwerken die ik in computer ontwerp en in China laat schilderen. Ik stuur mijn ontwerpen en mijn materialen naar een team kunstenaars in China die mijn ontwerp vervolgens schilderen op doek en terugsturen naar Nederland. De resultaten mogen gerust opmerkelijk genoemd worden. Tenslotten exposeer ik enkele schilderijen waarin het experiment centraal staat. Door de jaren heen heb ik regelmatig geexperimenteerd met verschillende stijlen en materialen. Daar is gaandeweg een geheel nieuwe stijl uitgekomen, expressief, donker en krachtig. Een alter-ego van mijn humoristische stijl. Enkele vruchten van deze identiteitscrisis kunt u op 5 Januari bewonderen. Het belooft met andere woorden een gevarieerde tentoonstelling te worden met drie volkomen verschillende identiteiten. "3x Jacobs", 3 x niks of drie maal is scheepsrecht, de expositie zal het uitwijzen.U bent van harte welkom op zaterdag 8 Januari om 14:00 bij Kunsthuis 18. Meer informatie kunt u vinden op www.Kunsthuis18.com.

==============================================================

EXPO: "What a Relief!"

Op vrijdag 5 November 2010 organiseer ik samen met Nina Voets de eerste Museumnacht Delft! Het belooft een spectaculair cultureel avontuur te worden. Het merendeel van de musea en galeries zijn tussen 19.00 en middernacht geopend. Het thema dit jaar is "Reliëf". Er zullen tuktuks rondscheuren om de bezoekers te vervoeren, er varen rondvaartboten met een speciaal programma, buiten worden bijzondere performances gegeven.... bezoekers zullen oren en ogen tekort komen.

Uiteraard is Galerie de Kunstkop ook geopend tussen 19:00 en 01:00, met de feestelijke tentoonstelling: "What a Relief!". Er zullen enkele bijzondere kunstwerken geëxposeerd worden, waarin materialen en reliëf een prominente rol spelen. Bijvoorbeeld: het meisje met parel, in de kenmerkende en humoristische stijl van De Kunstkop, gecombineerd met de parelwitte glimlach van Mariah Carey, plus een metalen tandartsbeugel. Of een abstact werk, geinspireerd op de Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven, gemaakt van tand protheses!

Geen Feest is helemaal compleet zonder de illustere "Usual Cowboys"! Ik ben er trots op dat ze vijf jaar na mijn eerste soloexpositie het feest opnieuw van dampende beats en flitsende Youtube filmpjes zullen voorzien.Wat een avond! What a relief!

Tickets kosten eur 6,- en geven toegang tot de Kunstkop, alle andere galeries en musea en diverse vervoersmiddelen. Ze zijn vanaf maandag 4 Oktober verkrijgbaar, zie www.MuseumnachtDelft.nl.

==============================================================

EXPO: "No Worries Mate!"

Mis het niet: de expo “No Worries mate!” op zondag 25 April 2010 vanaf 14:00 in Galerie de Kunstkop. Eind 2009 heb ik met mijn gezin een overweldigende reis gemaakt naar Australie en Nieuw Zeeland. Een onvergetelijke ervaring, zeker voor een ras-Rotterdammer die Zuid Holland het liefst in het geheel niet verlaat. De indrukken heb ik verwerkt in enkele bijzondere schilderijen. Daarnaast heb ik sindsdien opvallend veel kunstwerken gemaakt waarin de Nederlandse cultuur een hoofdrol speelt. Caravans, thermoskannen, haringen en Unox mutsen zijn kwistig over de schilderijen verspreid. Men reist tenslotte om thuis te komen.

Trek daarom je teenslippers aan en kom naar Galerie de Kunstkop op zondag 25 April vanaf 14:00. Er is een spetterend optreden van the Aussie Lounge Collective, een didjeridoo speler begeleid door een dj. Daarnaast zijn wijnen uit de streek en afhankelijk van de weergoden hopen we op een barbeque. Dat laatste komt vast goed: “No Worries Mate!”

==============================================================

EXPO: 11 voor giro 555

Op zondag 24 Januari 2010 vanaf 14:00 vindt er in Galerie de Kunstkop een unieke gebeurtenis plaats. 11 Kunstenaars uit Delft hebben de handen ineen geslagen en een gezamelijke expositie georganiseerd in Galerie de Kunstkop. Ans de Groot, Rik van Hazendonk, Mark van Huystee, René Jacobs, Wilma Keizer, Joost Konings, Frans Langelaan, Juul Smulders, Gonny Stuut, Sunny de Vroedt en Katerina Zisiadou zullen  ieder één van hun beste werken tentoonstellen. De opbrengst van de expositie gaat naar de slachtoffers van de aardbeving in Haiti. U kunt tijdens de expositie ook geld doneren voor Giro 555. Onder de donateurs zal een leuke verrassing verloot worden. Er zijn hapjes en drankjes, mogelijk gemaakt door Ristaurante Piccante Catering en Party Centrum Onder Ons. Het belooft met andere woorden een gedenkwaardige middag te worden.

Bijgevoegd is een artistieke impressie waarop te zien is hoe het stadhuis in Delft er uit zou kunnen zien na een verwoestende aardbeving. Probeert u zich voor te stellen hoeveel impact een dergelijke natuurramp op uw eigen leven zou hebben. Leef mee met de slachtoffers in Haiti en koop een kunstwerk tijdens de expositie “11 voor Giro 555” op zondag 24 Januari vanaf 14:00 in Galerie de Kunstkop. Voor meer informatie kunt u de website www.Galeriedekunstkop.nl raadplegen.

==============================================================

Najaarsexposities in Galerie de Kunstkop 2009

In het najaar van 2009 zijn er diverse gelegenheden waarbij u mijn werk kunt zien. Ik heb ze even chronologisch op een rijtje gezet:

Zaterdag 29/08/2009: Expositie in Galerie Insolite in Amsterdam. Samen met Guus Haenen exposeer ik bij Galerie Insolite in Amsterdam. Het wordt mijn eerste expositie in de hoofdstad. Meer informatie kunt u vinden op www.insolite.nl.

Zondag 06/09/2009: De Parels van Delft. Het "Quartier le Bree", de wijk tussen Breestraat, het Achterom en de Lange Geer kent vele creatieve ondernemers. Op deze bijzondere dag openen zijn hun ateliers en tonen zij u hun ambacht. Ter gelegenheid van de Parels van Delft ben ik bezig met een dubbelportret van Hugo de Groot en zijn vrouw, naar het origineel van van Mierevelt dat in het Prinsenhof hangt.

Zaterdag 12/09/2009 en zondag 13/09/2009 Made in China, Galerie de Kunstkop. Ter gelegenheid van het laatste culturele weekend van Delft Cultuurjaar organiseer ik in mijn galerie een expositie rondom de laatste ontwerpen die ik in China heb laten schilderen. Daarnaast zullen er enkele van mijn nieuwe olieverfschilderijen te zien zijn.

Zaterdag 03/10/2009 en zondag 04/10/2009. Atelierroute in Delft. Dit jaar ben ik ook van de partij en doe ik mee aan de Delftse Atelierroute 2009. Gedurende het hele weekend zullen vele Delftse kunstenaars hun deuren openen. Meer informatie kunt u vinden op: www.Delftseatelierroute.nl

Zondag 01/11/2009: The Origin of Species te Heusden-Zolder in Belgie. De organisatie Artikel 27 organiseert al jaren groeps exposities met bekende en onbekende kunstenaars, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Aangezien 2009 Darwin herdacht wordt is het centrale thema: "On the Origin of Species". Meer informatie kunt u vinden op www.artikel27.be.

Het excuus: Ik had graag willen komen maar ik kon niet zal alleen nog geaccepteerd worden na het overhandigen van uw overvolle agenda. Ik hoop u dank ook op een van de bovenstaande evenementen te zien.

==============================================================

EXPO: "40!" op zondag 28 Juni 2009

Onlangs ben ik veertig jaar geworden, het schiet lekker op! Om dit heugelijke feit te vieren wil ik u uitnodigen voor de verjaardagsexpositie “40!” op zondag 28 Juni 2009 vanaf 14:00 in Galerie de Kunstkop.

De tentoonstelling “40!” geeft een beeld van het verleden, heden en de toekomst van mijn kunstenaarschap. Zo zijn er enkele van de hoogtepunten uit het verleden te zien, waaronder een schilderij uit mijn “Rembrandt serie” en het kunstwerk waar mijn logo op gebaseerd is. Daarnaast zal mijn huidige werk natuurlijk niet ontbreken. Ik heb mijn tragische medemens ditmaal geplaatst tegen de achtergrond van het pittoreske Delft. Tenslotte wordt er een blik geworpen op de toekomst met enkele vernieuwende werken waarin ik veel geexperimenteerd heb met kleuren en materialen.

Een expositie even gevarieerd als het leven zelf met andere woorden.

Er is feestelijke muziek, een onvermijdelijke taart, balonnen en confetti. U bent van harte welkom op zondag 28 Juni vanaf 14:00 in Galerie de Kunstkop. Voor meer informatie kunt u mij bellen (06-46478874) of mijn website bezoeken.

==============================================================

"MADE IN CHINA 2" op ZONDAG 09/11/2008

Op zondag 9 november vanaf 14:00  geef ik een nieuwe expositie: Made in China 2 met een aantal van mijn digitale ntwerpen die ik in China heb laten schilderen.

China is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Onze telefoons komen uit China. Onze euro’s hebben we geleend in China. Zelfs het meeste Delfts blauw komt uit China. In samenwerking met de Kunstfabriek in Amsterdam heb ik enkele van mijn ontwerpen door een professioneel kunstenaar in China op doek  laten zetten. Het betreft bewerkingen van klassieke meesterwerken in een gelimiteerde serie van tien. De resultaten zijn opmerkelijk. Mijn tragische humor is vermengd met het copiistisch
meesterschap van China en de prachtige kledij uit de Gouden Eeuw. Oer Hollandsche koppen in Chinese penseelstreken vastgelegd. En dat voor de aantrekkelijke prijs die u van een Chinees kunstwerk mag verwachten. Prettig als uw volledige spaargeld ergens in IJsland staat te verkleumen.

Daarnaast zullen er enkele van mijn nieuwste eigen schilderijen te zien zijn. Vanzelfsprekend zijn er ook hapjes, drankjes en is er muziek.

U bent van harte welkom op zondag 9 november vanaf 14:00 bij Galerie de Kunstkop aan de Lange Geer 26 in Delft. De galerie is geopend van 11:00 tot 18:00 op woensdag tm vrijdag en van 11:00 tot 17:00 op zaterdag. Voor meer informatie kunt u bellen: 06-46478874 of mijn website bezoeken.

==============================================================

VOORJAARSEXPOSITIE OP ZONDAG 27/04/2008

Zondag 27/04 om 14.00 begint de lente pas echt. Op deze dag organiseer ik namelijk mijn eerste voorjaars expositie. Wat kunt u verwachten op deze zonovergoten tentoonstelling? Natuurlijk zullen er enkele van mijn meest recente olieverfschilderijen te zien zijn. Ik raak maar niet uitgekeken op mijn merkwaardige medemens en ik nodig u uit om over mijn schouder mee te kijken. Daarnaast heb ik enkele interessante pentekeningen gemaakt met Sepia inkt. De kunstwerken bestaan uit talloze miniscule streepjes, ieder uniek van vorm, die gezamelijk een beeld vormen. Er lijkt een hele wereld van krioelend leven in deze tekeningen te liggen. Het is een radicale stijlbreuk met mijn olieverfschilderijen. En eindelijk is er muziek, verzorgd door Prettig Geregeld, een spetterend duo dat zo uit een van mijn kunstwerken lijkt te zijn gekropen. De obligate uitleg en aanwezigheid van de kunstenaar moet u voor lief nemen maar er zijn hapjes en drankjes om dat leed te verzachten.

Ik hoop u zondag 27/04 om 14.00 te verwelkomen bij Galerie de Kunstkop aan de Lange Geer 26 in Delft. Galerie de Kunstkop is geopend van 11.00 tot 18.00 op Woensdag tot en met Vrijdag en van 11.00 tot 17.00 op Zaterdag. Voor meer informatie kunt u bellen 06-46478874 of mijn website www.GaleriedeKunstkop.nl bezoeken.

==============================================================

MADE IN CHINA Zaterdag 11/08/2007

Wie één dezer dagen langs Galerie de Kunstkop loopt aan de Lange Geer zal geconfronteerd worden met een verrassend beeld. Zes meisjes met Parel staren de toeschouwer aan. Op het oog gaat om zeven identieke bewerkingen van het meesterwerk van Vermeer.
 
Sinds enkele jaren ontwerp ik al mijn schilderijen in de computer. De mens met al zijn heldendaden en tekortkomingen staat daarin centraal. In samenwerking met de Kunstfabriek in Amsterdam heb ik enkele van deze ontwerpen naar China opgestuurd. Ik heb mijn materiaal meegestuurd om verzekerd te zijn van een uitstekende kwaliteit. In China heeft een professioneel beeldend kunstenaar zich over mijn ontwerpen gebogen en ze op doek geschilderd in een oplage van tien. De resultaten durf ik met een gerust hart spectaculair te noemen. De humor, tragiek en kleuren van mijn werk zijn optimaal gecombineerd met de ambachtelijke perfectie van de Chinees kunstenaar. Bovendien zijn de kunstwerken zeer aantrekkelijk geprijsd.

Directe aanleiding voor deze expositie is de observatie van een toerist die onlangs mijn galerie bezocht en een van de meisjes met Parel heeft gekocht. Hij wilde graag alle meisjes bij elkaar zien en nadat ik alle meisjes had opgehangen kwamen we gezamenlijk tot de conclusie dat geen van de meisjes identiek was. Waar het ene meisje de toeschouwer vrolijk aan keek, leek de ander juist somber, of dromerig of zelfs angstig te kijken. Kleine subtiele verschillen bleken bij nader inzien grote consequenties te hebben. Kunst blijft tenslotte mensenwerk.

De zes meisjes met Parel en enkele andere Chinese werken zijn van zaterdag 11 Augustus tot en met Donderdag 30 Augustus in Galerie de Kunstkop te zien. Daarnaast zal ook een sneak preview te zien zijn met enkele olieverfschilderijen van mijn naderende solo expositie later dit jaar. Voor meer informatie kunt u bellen 06-46478874 of mijn website www.GaleriedeKunstkop.nl bezoeken.

==============================================================

OPENINGSEXPOSITIE GALERIE DE KUNSTKOP 05/11/2006

Zondag 5 November om 15:00 gaat een droom in vervulling die ik al vele jaren koester. Ik wil u uitnodigen voor de feestelijke openingsexpositie van Galerie de Kunstkop. De Kunstkop is veel meer dan zo maar een galerie. In het voorgedeelte zal een permanente expositie van mijn werk te bezichtigen zijn, het achtergedeelte zal ik als atelier gebruiken. Galerie de Kunstkop is gelegen in het historisch centrum van Delft tegenover het legermuseum, langs een van de meest pittoreske grachten.

Juist in deze historische omgeving komt mijn expositie, waar heden en verleden elkaar ontmoeten, uitstekend tot zijn recht. Ik heb een aantal klassieke meesterwerken van Rembrandt met de computer bewerkt. Daarnaast heb ik me verdiept in het ambachtelijk meesterschap van Rembrandt. Gecombineerd met mijn humoristische en ontroerende kijk op de medemens is een serie klassieke portretten ontstaan van mensen die ogenschijnlijk zo uit de Koopgoot in Rotterdam lijken te komen. Want druk de man en vrouw in het dubbelportret een worst in hun handen en je bevindt je plotseling in de Hema. Het zijn gezichten van alle tijden. De werkelijke schoonheid van de mens heeft ook door de eeuwen heen juist in hun onvolmaaktheid gelegen.

Daarnaast zullen tijdens de expositie enkele werken te zien die in China gemaakt zijn. Tegenwoordig ontwerp ik al mijn schilderijen in de computer. In samenwerking met de Kunstfabriek in Amsterdam heb ik deze ontwerpen laten schilderen door enkele getalenteerde en uitstekend geschoolde kunstenaars in China. De resultaten zijn verbluffend.

Ik hoop u zondag 5 November om 14.00 te verwelkomen bij Galerie de Kunstkop aan de Lange Geer 26 in Delft. Galerie de Kunstkop is geopend van 11.00 tot 18.00 op woensdag tot en met vrijdag en van 11.00 tot 17.00 op zaterdag.

 

Eerdere exposities:

2005: Solo expositie bij galerie Artipico in Schiedam, catalogus uitgebracht.
2004: Galerie Blik & restaurant Millers
2003: Art Biennial United Arabic Emirates
2001: Galerie Artipico Schiedam
2000: Goede tijden Slechte TijdenRené Jacobs
Galerie de Kunstkop
Nieuwe Langendijk 10
2611VK in Delft
tel: 06-46478874
info@galeriedekunstkop.nl
www.galeriedekunstkop.nl© copyright René Jacobs 2007

Deze website is gebouwd door Geenen Web design